"Zonnen, een weldaad voor lichaam en geest!" Zonnen biedt de nodige ontspanning en maakt dat je jezelf vrolijker en opgeruimder voelt.

Vitamine D

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vitamine D noodzakelijk is voor sterke botten en ook de kans op borst -en prostaatkanker kan terugbrengen. Ook multiple sclerose, bepaalde vormen van psoriasis en depressies kan vitamine D helpen voorkomen.

Betere doorbloeding van spieren en huid

Een kleine dosis zonlicht, zowel van de zon of de zonnebank stimuleert een aantal lichaamsprocessen zoals de doorbloeding van je spieren en je huid,. Ook op verschillende klierfuncties werkt zonlicht positief.

Een verhoogde weerstand

Stress is nadelig voor je gezondheid. Zonnen kan je even tijdens je hectische levensstijl een gevoel van aangename ontspanning teruggeven. Wanneer je jezelf regelmatig weet te ontspannen, dan zal je minder vatbaar zijn voor allerlei onaangename kwaaltjes.

Tekort aan licht en winterdepressie

We horen steeds vaker dat mensen lijden onder winterdepressies. Veel mensen hebben last van winterdepressies. Met name de huiden die van nature reeds getint zijn. Ons Nederlandse klimaat biedt steevast een tekort aan zon voor de getinte huidtypes. Een regelmatig zonnebezoek kan daarbij de oplossing bieden. Het UV-licht zorgt ervoor dat bepaalde klierfuncties gestimuleerd worden en UV-licht is verantwoordelijk voor de aanmaak van endorfine, een hormoon wat ervoor zorgt dat je jezelf prettig en lekker in je vel voelt.