"Frequently asked questions!" Hieronder tref je de meest gestelde vragen.

Waarom hanteren jullie bij Tanningworld een minimumleeftijd van 18 jaar?

Volgens de nieuwe Europese richtlijnen is de minimumleeftijd van 18 jaar ingesteld omdat er van uit wordt gegaan dat het immuunsysteem van nog niet geheel volwassen mensen nog niet op volle toeren draait. Wanneer we dieper op deze materie zouden ingaan, dan weten we dat zonnen en het immuunsysteem hand in hand gaan en uit voorzorg om niets aan het toeval over te laten, is deze maatregel dan ook getroffen.

Mag ik gedurende mijn zwangerschap onder de zonnebank?

Wanneer het een normaal verlopende zwangerschap is, ja, want geen enkele UV-straal zal door het lichaam bij de foetus terecht komen. Een algemene belasting van het lichaam door te lange bezonningstijden moet je echter vermijden. Wel kunnen er pigmentverschuivingen optreden in de huid die het zogenaamde zwangerschapsmasker kan veroorzaken. Bij specifieke vragen, altijd je behandelend arts raadplegen.

Hoe komt het, dat sommige blonde mensen bruiner dan donkerharigen worden?

Er zijn mensen met blond haar, die niet bij de slecht pigmenterende huidtypen I + II horen, maar bij huidtype III in te delen zijn. De haarkleur alleen is niet voldoende, om iemand tot een bepaald huidtype in te delen.

Wat doen eigenlijk precies beschermingsfactoren in huid- en verzorgingsproducten?

Deze factor is het getal, waamee men de van het huidtype afhankelijke zelfbeschermingstijd vermenigvuldigen kan.
Treedt er bijvoorbeeld zonder bescherming na een uur bezonning zonnebrand op, dan wordt deze verdubbeld tot 2 uur, wanneer u een zonnecosmetica product met factor 2 gebruikt.
In ons voorbeeld is echter na 2 uren de individuele verdraagzame mate aan UV-B bereikt. Daarom helpt het niet, opnieuw een beschermingsfactor te smeren, dat meer UV-B licht doorlaat.
Pijnlijke zonnebrand zal het gevolg zijn. Onder indoorbruiningsapparatuur wordt doorgaans een product met een beschermingsfactor afgeraden vanwege het feit dat je verondersteld mag worden dat je een advies op maat krijgt en niet zal gaan verbranden. Een zonnecrème met een factor, zal juist de bruining onder de zonnebank blokkeren. Zelfs de meeste dagcrèmes vandaag de dag, bevatten een UV-A en UV-B factor en dienen te worden verwijderd alvorens het zonnen onder de zonnebank. Vraag aan je Tanningworld zonneconsulent naar zonnecosmetica welke speciaal geschikt is voor de zonnebank om je huid te beschermen tegen uitdrogen en om je huid perfect te verzorgen zodat je langer van je mooie bruine kleurtje kunt genieten.

 

>>