"Frequently asked questions!" Hieronder tref je de meest gestelde vragen.

Als zonnebanklampen oud zijn, komt er dan meer UV-B uit de lampen?

Nee. Zowel lagedruklampen (bruiningslampen of buizen) als de filters van de hogedruklampen (o.a. gezichtsbruinerlampen) zal met toenemende ouderdom UV-doorlatender worden.

Waaruit bestaat de huidverzorging na mijn zonnebad?

Vochtregulerende verzorgende substanties verdiepen na het zonnen uw bruine kleur en houden uw huid soepel. Gebruik dus altijd een aftersun of een goede bodymilk met verkoelende extracten na het zonnen.

Tip: Scrub de lichaamshuid 1 x per 2 weken met een bodypeeling om de dode huidcellen te verwijderen. Indien je daarna een zonnebank neemt, dan zal het zonlicht beter worden opgenomen.

Hoe vaak mag ik onder de zonnebank?

De voorzichtig geformuleerde aanbevelingen van de "Stichting Verantwoord Zonnen" (SVZ) gaan ervan uit, dat 50 zonnebaden per jaar verantwoord zijn, mits je bijvoorbeeld niet 3 weken gaat liggen ┬┤bakken┬┤ in de zon op een zonnige bestemming. Heeft men door het zonnen een bijbehorende bescherming opgebouwd, zijn ook meerdere bezonningen acceptabel.

Alhoewel ik nooit zonnebrand heb, was mijn huid na mijn laatste zonnebank bezoek rood. Hoe komt dat?

Het gaat om een rode kleur door de warmte. Deze rode kleur is gelijk na het zonnen zichtbaar, gaat echter snel weer weg en is in de regel ongevaarlijk.

 

<<

>>